28 Feb —

Samenwerking Knab Crowdfunding en Symbid voor duurzame financiering van ondernemers


Rotterdam, NL – 28 februari 2017 – Symbid www.symbid.com


Combinatie maakt het mogelijk om ondernemers te allen tijde aan juiste vorm van financiering te helpen.

Knab Crowdfunding en Symbid gaan vanaf vandaag een samenwerking aan. De twee crowdfundplatformen richten zich samen op duurzame financieringsvormen voor ondernemers. Knab Crowdfunding – dat zich richt op financiering via leningen - zal met Symbid samenwerken als klanten eigen vermogen willen financieren. Symbid zal op haar beurt klanten doorverwijzen naar Knab wanneer zij op zoek zijn naar een crowdfundlening.

 

Beide partijen geloven in het belang van samenwerking met strategische partners om ondernemers te allen tijde de juiste financieringsoplossing te kunnen bieden. De bedrijven, die beide een grote aantrekkingskracht hebben op ondernemers die op zoek zijn naar een financiering, denken door de combinatie meer en betere financieringsoplossingen voor ondernemers te vinden.

 

Duurzaam financieren voor de toekomst

Volgens Remko Jansen van Knab Crowdfunding is het cruciaal dat een ondernemer op het juiste moment kiest voor de juiste financiering: “Om een bedrijf duurzaam financierbaar te maken voor de toekomst, moeten passende financieringsmiddelen worden ingezet. Bij bedrijven die zich in de ontwikkelfase bevinden, zal de nadruk eerder liggen op financiering via eigen vermogen”. Knab Crowdfunding richt zich enkel op crowdfunding via leningen en kiest ervoor om voor financiering van eigen vermogen samen te werken met een partner. “Symbid zien wij als de specialist op dit gebied”, aldus Remko Jansen.

 

Vervolgfinanciering

De samenwerking past in de ontwikkeling van Symbid, Nederlands marktleider op het gebied van crowdfunding van eigen vermogen. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 140 bedrijven met succes aan financiering geholpen en volgens Robin Slakhorst van Symbid komen deze ondernemers in veel gevallen bij Symbid terug voor vervolgfinanciering: “We zien dat een lening soms beter past bij een vervolgfinanciering. Door de samenwerking met Knab kunnen we onze klanten altijd de beste oplossing bieden in een financieringsmarkt die in beweging is”.

 

Specialistische netwerkpartners

De samenwerking onderstreept de gedeelde visie dat het in het belang is van ondernemingen dat, afhankelijk van de balans, moet worden gekozen voor de juiste financiering en dat er meer mogelijkheden zijn wanneer verschillende vormen van financiering worden gecombineerd. Remko Jansen: “Wij kiezen heel bewust voor specialisten op het gebied van verschillende soorten financiering om verschillende financieringsmiddelen te kunnen combineren. Wij zijn blij in Symbid een partner te hebben gevonden die deze visie deelt.”

 

Grote aantrekkingskracht

Knab Crowdfunding en Symbid hebben beide een grote aantrekkingskracht binnen de financieringsmarkt. Gezamenlijk ontvangen zij wekelijks veel financieringsaanvragen en spreken ze veel ondernemers. “Door deze samenwerking kunnen we nog meer ondernemers helpen met de juiste vorm van financiering”, aldus Robin Slakhorst van Symbid.”