13 Feb —

Nederlandse uitvinding Chordify leert mensen wereldwijd makkelijker muziek spelen.

Rotterdam, NL – 13 december 2016 – Symbid www.symbid.com


Muziekdienst zet muziek educatie wereldwijd op zijn kop en gaat crowdfunden
voor verdere groei.

Nieuwe muziekdienst Chordify herkent automatisch de akkoorden van elk willekeurig nummer en speelt ze af in een handige intuïtieve player voor piano, gitaar en ukelele. Daarmee verlaagt het de drempel om een muziek instrument te bespelen en zo kan iedereen zijn of haar favoriete nummers spelen. De Groningse startup , met al een half miljoen geregistreerde gebruikers, oogst internationaal veel lof. Om snel uit te kunnen groeien tot het grootste platform voor muziek educatie wereldwijd is Chordify nu via crowdfunding op zoek naar een investering. Chordify wil iedereen de mogelijkheid geven aandeelhouder te worden van deze revolutie in online muziekeducatie.

 

Eenvoudig leren

Een oplossing was hard nodig volgens Gijs Bekenkamp van Chordify: “90% van iedereen die begint een muziek instrument te leren spelen haakt af in het eerste jaar, vanwege dure lessen of saaie herhalingen van oefeningen. In dit opzicht zorgt Chordify voor een revolutie op het gebied van muziekeducatie, omdat het gebruikers op een hele simpele manier in staat stelt om direct mee te spelen met al hun favoriete nummers. Elk nummer wordt automatisch door onze dienst herkent en vertaalt naar akkoorden. Binnen no-time kan je het liedje leren spelen, bijvoorbeeld op je gitaar. ”

 

Internationaal succes

Chordify is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal platform met meer dan een half miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd en 1,4 miljoen bezoekers per maand, die gemiddeld goed zijn voor meer dan 4000 uur aan dagelijks gebruik. Dankzij deze actieve gebruikers zijn er inmiddels meer dan 4,7 miljoen nummers van akkoorden voorzien. De muziekdienst oogstte daarnaast ook internationaal veel lof. Chordify won de Dutch Pitch Session op het Northside Festival in New York in 2014 en de San Francisco MusicTech Summit Startup Competition in 2015. Daarnaast werden ze geselecteerd om een pitch te doen tijdens The Next Web Conference in New York, en een showcase tijdens het SXSW Festival in Austin, Texas.

 

Mobieler en socialer

In de basis is Chordify een webapp, met een recent gelanceerde app voor iPhone en iPad. Om in te spelen om de toename van het gebruik van mobiel zal een deel van de investering worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van een Android app. Daarnaast worden er premium features voor gebruikers van beide apps toegevoegd, zodat er een compleet nieuwe bron van inkomsten ontstaat. “Muziek maak je samen, met je vrienden of muziekdocent. Daarom wordt er ook een deel van de investeringen gebruikt om van Chordify een sociaal platform te maken”, aldus Bekenkamp. Chordify wil de interactie tussen gebruikers zoveel mogelijk gaan stimuleren, door ze onder andere de mogelijkheid geven om hun muzikale voorkeur en voortgang te delen met de andere gebruikers op het platform.

 

Een crowdfunding campagne past dan ook goed bij het merk Chordify. “Wij willen al onze gebruikers en mensen die ons een warm hart toedragen de kans geven om aandeelhouder en daarmee onderdeel te worden van Chordify” Via de crowdfunding campagne bij Symbid kan iedereen nu vanaf €20, - investeren:

 

https://www.symbid.nl/ideas/7769-chordify-chords-for-any-song