Idea-equity-label
Equity
This is an equity investment opportunity. Through equity crowdfunding you can invest in a start-up or small business and profit from growth in the value of the business.
Billboard_untitled_design-18 Play
Johan Seijkens team 4
Johan Seijkens ,

No longer in business - Brand Expedition translation

After a successful Dutch edition of the book 'Brand Expedition, a 5-month journey visiting authentic brands', it's time for the English edition.

$23,288 INVESTED
100%
$23,288
Minimum target amount
20%
Equity
No longer in business - Brand Expedition translation
INNER CIRCLE


Please click here for the English PDF versionWaar we ook gaan en staan, we worden altijd omringd door merken. Toch vragen we ons zelden af hoe deze zijn ontstaan. Welke filosofie hield de oprichter van een merk er op na? Welke factoren droegen bij aan het succes? Wat ging er goed? Wat niet? En hoe zorgt een merk ervoor dat het ook in de toekomst succesvol blijft? Merk- en strategisch professional Martijn Arets ging op zoek naar antwoorden op deze vragen en bezocht twintig authentieke Europese merken (o.a. LEGO, adidas, Mini, Alessi en Innocent) tijdens een unieke reis: Brand Expedition. Hij zegde zijn baan op, verzamelde sponsors en mediapartners om zich heen en trok in een authentiek Volkswagen T2 busje voor vijf maanden Europa in. Tijdens zijn 12.500 kilometer durende reis deelde hij zijn ervaringen via social media en publicaties in onder andere dagblad De Pers. Na terugkomst schreef hij het boek ‘Brand Expedition, een reis langs Europa’s meest inspirerende merken’ en maakte de stap naar zelfstandig ondernemer. In het verleden behaalde resultaten Brand Expedition heeft in het verleden in Nederland indrukwekkende resultaten bereikt. Hier volgt een korte samenvatting:
 • ruim 60 online en offline publicaties met een gezamenlijke advertentiewaarde van bijna één miljoen euro in onder andere dagblad De Pers, BNR nieuwsradio, radio 3FM, NRC, Marketing Tribune, Molblog, Dutch Cowboys, Dutch Cowgirls, Algemeen Dagblad


 • ruim 15.000 views op het eigen (branded) Youtube kanaal


 • binnen vijf maanden ruim 900 boeken en 100 ebooks verkocht van de Nederlandse uitgave De Engelse vertaling Na een succesvolle Nederlandse editie van Martijn’s boek is het tijd om het verslag van zijn inspirerende reis en zijn ervaringen met -en visie op- merken te verspreiden in een Engelstalige editie. Aangezien er een prachtig verhaal op de plank ligt is de productie van een Engelstalige editie een overzichtelijke onderneming. De grote bekendheid van de expeditie, de enorme hoeveelheid aan beeld- en promotie materiaal en de passie van Martijn om met ‘Zero Budget Marketing’ optimale resultaten te boeken zorgen er voor dat er veel kansen liggen voor de promotie van het boek. Doelgroep In de communicatie rondom Brand Expedition ligt de focus op het verhaal van een jongeman die zijn baan opzegde om zijn droom achterna te gaan: met een busje op pad op bezoek bij Europa’s meest inspirerende merken. Door niet de focus te leggen op de merken en branding spreekt Martijn direct een enorm brede doelgroep aan. Voor de lancering en verkoop van dit boek zal de primaire focus liggen op de fans van de merken. Zij hebben immers een sterke band met de bezochte merken. Dat het hier om grote getallen draait is duidelijk. De door Martijn bezochte merken hebben op Facebook alleen al ruim 45 miljoen fans. Het werkelijk aantal fans zal een veelvoud hiervan zijn. Om een voorbeeld te geven: Manchester United zegt 350 miljoen fans te hebben. Op Facebook zijn dit er ‘slechts’ 19 miljoen. De uitdaging ligt er dus in om de fans online op te sporen en te activeren. Zie hiervoor ook het ‘Marketing & Sales’ item. Secondaire doelgroep van het boek zijn de mensen die interesse hebben in zowel de zakelijke als persoonlijke lessen die je als lezer kan leren van Europa’s meest inspirerende merken en de ondernemende manier waarop Martijn zijn expeditie heeft vormgegeven en uitgevoerd. Voor deze doelgroep zal actief de media worden benaderd om op deze manier de aandacht van deze doelgroep te krijgen.

Wat anderen zeiden over Brand Expedition: “Brand Expedition is een boek met prachtige verhalen over ondernemers die hun droom tot merk uitbouwden. Onmisbaar voor degenen die authentieke merken willen bouwen!”

Rik Riezebos, directeur EURIB / European Institute for Brand management “Wat zijn Nederlanders heerlijk gekke mensen. Ze toeren zelfs door Europa om merken te bezoeken! Adidas vond het erg leuk Martijn te ontmoeten en hem te volgen tijdens zijn spannende Brand Expedition.”

Jan Runau, Chief Corporate Communication Officer Adidas “Wat een geweldig idee om gebruikmakend van social media, met Brand Expedition de koppeling te maken tussen online en traditionele media, waardoor de inspirerende verhalen op een unieke manier zoveel mogelijk mensen bereiken.”

Carl Elsener, CEO van Victorinox


Please click here for the English PDF versionOnconventioneel, vernieuwend, eigenwijs en een beetje rebels: deze woorden beschrijven de manier waarop Brand Expedtion is opgezet en uitgebouwd tot wat het nu is. Door slim in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en het hebben van een constante focus op het creëren van meerwaarde en een goed verhaal heeft Brand Expedition tot nu toe bijna een miljoen euro aan free publicity gegenereerd. Omdat de expedition na de publicatie van het Engelstalige boek nog lang niet voorbij is zal continue worden gekeken hoe de verhaallijn van Brand Expedition kan worden doorgezet. Marketing

Om de doelgroep te bereiken en te blijven prikkelen zal de lancering, promotie en verkoop van het boek op een manier worden aangepakt waar de gevestigde orde van op zal kijken. Dit zal gebeuren via diverse low/no budget guerilla acties, waarbij social media een cruciale rol speelt in het verspreiden van het verhaal. Dit alles met als doel: het creëren van een buzz en hiermee bekendheid, nieuwsgierigheid en sympathie opwekken bij de crowd.Voor de lancering zal de focus liggen op het activeren en betrekken van de fans van de merken en het generen van free publicity, om zo het verhaal ook voor de rest van de wereld bekend te maken. Met een totaal aantal van 55.000.000 fans op Facebook (wat naar verwachting slechts het topje van de ijsberg is) is dit voor de eerste periode een meer dan interessante doelgroep. Stél dat 0,1 procent van deze groep het boek zal kopen, dan hebben de aandeelhouders een rendement van 750 procent op hun aandeel. Met de nadruk op áls, maar dagdromen mag. En dit geeft ook gelijk de potentie van deze investering aan.Met de actie ‘eerste online video voorleesboek op Youtube’ zullen we alle fans van de bezochte merken uitdagen om het hoofdstuk van hún merk voor te lezen voor hun webcam op een speciaal hiervoor ontworpen website. Van deze beelden wordt vervolgens een montage gemaakt waarnaar deze op het Brand Expedition Youtube kanaal worden geplaatst. Met als doel om zoveel mogelijk fans wereldwijd met elkaar te verbinden en een flinke hoeveelheid free publicity te genereren. Alle betrokken partijen werken met gesloten portemonnee mee aan dit prestige project. Op het Brand Expedition Youtube partnerkanaal, waar bezoekers kennis maken met Brand Expedition, zullen banners bezoekers direct doorverwijzen naar de online webshop. Doel is om met deze actie circa 1000 fans met elkaar te verbinden en hiermee direct een vermelding in het Guinness Book of Records boek op te eisen. Sales

De verkoop van het boek zal grotendeels buiten de traditionele kanalen verlopen. Zo blijven de kosten laag en de marges hoog. Verkoop geschiedt via de eigen website, distributie wordt in eigen beheer verzorgd. Om de drempel te verlagen zal het boek ook te koop worden aangeboden via Amazon.com.


Please click here for the English PDF versionHet Brand Expedition boek is een 144-pagina’s tellend fullcolour en hardcover boek, inclusief fullcolour bedrukte schutbladen waarop de route door Europa is weergegeven. In het boek wordt de lezer via QR codes uitgedaagd om tijdens het lezen de filmpjes op Youtube te bekijken waarbij de CEO’s en founders die Martijn heeft gesproken elkaar een vraag stellen. Daarnaast zijn er via deze QR codes enkele ‘backstage’ filmpjes te bezichtigen waarbij de lezer een kijkje achter de schermen van het merk krijgt. Het boek zal voor 19,95euro en het ebook boor 9.95 worden verkocht. In de ‘media’ sectie is een preview PDF te downloaden om een impressie van het boek en de kwaliteit van de inhoud te krijgen.

 


Please click here for the English PDF versionDoor te investeren in Brand Expedition deel je mee in het avontuur. Aangezien je van avontuur alleen niet kan leven is het rendement op de investering en de bijkomende ‘goodies’ minstens zo interessant. De feiten op een rij: 
 • er worden 1.000 aandelen van 20 euro per stuk aangeboden welke 20% van de totale aandelen vertegenwoordigen. Met deze investering kan de realisatie en eerste druk van de Engelse vertaling van het Brand Expedition boek worden gefinancierd. Als aandeelhouder deel je mee in de winst van de verkoop van het Engelstalige boek;


 • de aandeelhouders van het Engelstalige boek participeren automatisch voor 10% in volgende vertalingen (excl. de Nederlandse editie). Denk hierbij aan Chinees of Spaans;


 • Extra goodies bij afname van meerdere aandelen:


 •         > 1 aandeel (20 euro): Engelstalig ebook (twv 9,95euro)


 •         > 2 aandelen (40euro): Engelstalig boek (twv 19,95euro +porto)


 •         > 25 aandelen (500euro): Skypesessie 60 minuten met Martijn


 •         > 125 aandelen (2.500euro): Brand Expedition presentatie van Martijn bij u op kantoor (twv 1.500euro. Prijs is exclusief reis- en verblijfskosten)


 • naamsvermelding in het dankwoord in het boek;


 • exclusieve (online) toegang tot de booklaunch en premiere van de Youtube voorleesfilm. Verwachte rendementen Bij een Crowdfunding campagne waar in totaal 20.000 Euro bij de crowd zal worden opgehaald voor een percentage van 20% in de exploitatie bv kan een dividend worden gemaakt van 6,19 Euro per Symbid aandeel (nominale waarde 20 Euro), bij de volledige verkoop van de eerste twee drukken, wel gegeven dat de tweede druk zal worden gefinancierd uit de opbrengsten van de eerste. Dit zou neerkomen op een rendement van 30,95% op de initiële investeringen. Voor een break even van de aandeelhouders zouden een additionele 6869 boeken verkocht dienen te worden, om na belastingen een dividend van 20 Euro te kunnen betalen. Mogelijke vervolgdrukken kunnen leiden tot een doorlopend rendement, uiteraard afhankelijk van de aanhoudende populariteit van het boek. Check de ‘media’ sectie voor een PDF bestand met de financiële onderbouwing.