Idea-equity-label
Equity
This is an equity investment opportunity. Through equity crowdfunding you can invest in a start-up or small business and profit from growth in the value of the business.
Billboard_insect_europe_bakrupt_1 Play
Medium_thumb_pitch_op_de_dag_vd_informal
Ger van der Wal team 10
Ger van der Wal Lelystad, NL

No longer in business Invest in food of the future

Insect Europe BV heeft maar één missie: Maak van eetbare insecten de meest smakelijke, gezonde, winstgevende en duurzame voeding voor de toekomst. Investeer nu!

$116,442 gefinancierd
100%
$116,442
Minimum doelbedrag
8.5%
Aandelen
Small_thumb_pitch_op_de_dag_vd_informal No longer in business Invest in food of the future
INNER CIRCLE
Voor de investeerder

Insecten als voedsel voor de toekomst
Vanaf 2009 is Ger van der Wal actief als promotor van entomofagie (het eten van insecten). Dit heeft in 2011 geleid tot het ontstaan van Delibugs als webwinkel en inmiddels ook als merk. Het moeilijkste van het eten van insecten is de eerste keer. Door op evenementen, beurzen en markten het publiek te verleiden tot deze eerste ervaring is er een grote naamsbekendheid ontstaan van het merk Delibugs. Via sociale media wordt het eten van insecten dagelijks actief onder de aandacht gebracht bij een internationaal publiek. De veelal geïmporteerde insecten vinden inmiddels via Delibugs hun weg in heel Europa, waarvan België aan kop gaat.
Door gedreven en vol passie iedere dag actief te zijn, zowel online als offline, is er meer en betere aandacht voor het consumeren van insecten . Door o.a. een uitstekende vindbaarheid op internet groeit de naamsbekendheid van Delibugs en de verkoop van insecten. Deze bekendheid heeft er toe geleid dat we een viertal producten in supermarkten in Nederland mogen verkopen sinds november 2014. Daarnaast zijn er intenties van grote bedrijven om insecteneiwit te gebruiken in hun producten als vervanger van huidige dierlijke eiwitten, de mitsen en maren worden op dit moment uitgewerkt.
Eetbare insecten zijn een uitstekende alternatieve eiwitbron, mits het voedselveilig en duurzaam geproduceerd kan worden. Om zelf invloed te kunnen uitoefenen op de kwaliteit en de hoeveelheid beschikbare insecten is in 2013 besloten om Insect Europe BV op te richten. In Lelystad is een voormalig onderzoek gebouw van Wageningen UR (Bio Science Centre) betrokken om een eigen insectenkwekerij op te zetten. Inmiddels zijn diverse ruimtes ingericht om aan de strenge voedselveiligheidseisen te kunnen voldoen en is een kweek opgestart van krekels en meelwormen.De komende tijd staat in het teken van de opschaling van de productie en de automatisering daarvan, alsmede verbreding van assortiment. De locatie in Lelystad is gekozen vanwege de beoogde schaalgrootte en het groeipotentieel ter plaatse.
Als toekomstig eigenaar van dit innoverende en spraakmakende bedrijf belonen wij u.Naast het dividend wat we u binnen drie jaar gaan betalen geven we het volgende:
Ambassadeurs die investeren vanaf € 250,00 krijgen van ons: • 10 kortingvouchers van 10% korting voor u zelf.

 • 10 kortingvouchers van 5% korting om weg te geven aan uw vrienden en familie.

 • Als ambassadeur brengen we u altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

 • We nodigen u altijd als eerste uit voor workshops, evenementen en proeverijen.

 • Investeerders boven 1000 euro krijgen een bovendien nog een speciaal insectendiner aangeboden, om nooit te vergeten.

Update_thumb_ger
Ger van der Wal
Managing Director

Ger is de drijvende kracht achter Insect Europe BV, met tomeloze passie promoot hij eetbare insecten als voedsel. Zijn motto is dat je altijd moet vasthouden en doorzetten als je in iets geloofd, nooit opgeven.

Update_thumb_margriet
Margriet van Ewijk
Office Manager

Margriet is de persoon die in de kwekerij en op kantoor zorgt dat alles op rolletjes loopt. Vanuit haar agrarische achtergrond en ondernemersmentaliteit een onmisbare en daadkrachtige persoon in het team. "Niet lullen maar poetsen", haar praktische aanpak zorgt ervoor dat gedaan wordt wat gedaan moet worden.

Update_thumb_david_young
David Young
Adviseur

David is als investeerder van het eerste uur aan Insect Europe verbonden. Zijn vertrouwen en goede adviezen zijn van onschatbare waarde. Door zijn toewijding aan het succes van onze missie, maakt dat we regelmatig sparren.

Wat is het?

Naast Delibugs als focusmerk voor humane consumptie is ook een label voor de Petfoodsector ontstaan, genaamd BugsforPets, dit mede om de cashflowkansen te vergroten. Er is inmiddels een snacklijn voor huisdieren gelanceerd en daar komt in 2015 hondenvoer bij. Bij beide merken gaat het om acceptatie van insecten door de consument, dus veel raakvlakken.

Inmiddels is een kleinschalige insectenkwekerij van krekels, meelwormen en Buffalo‘s opgestart.

Met veel vertrouwen willen we de komende tijd gaan omschakelen van kilo’s naar tonnen t.b.v. de voedingsindustrie. Targetmarkt zijn de dieet- en krachtsportproducten.

Hoe werk het?

Het uiteindelijke doel van Insect Europe BV is om decentraal, op een veilige en innovatieve wijze en op grote  schaal internationaal insecten voor humane consumptie te gaan (laten) produceren in het bijzonder voor de productie van insectenmeel  voor de voedingsindustrie op basis van een  franchise concept. Volume en prijs zullen bepalend zijn voor de kansen in andere sectoren zoals diervoeding en farmacie.

Hoe wordt er geld mee verdient?

Door verkoop van insecten via Delibugs, B2B verkoop aan winkels en de handel in levende en gedroogde insecten is nu de belangrijkste bron van inkomsten. Door op te schalen en insecten te kweken voor de voedingsindustrie zullen de verkoopmogelijkheden substantieel toenemen.

Wat zijn de USP's? 

In vervolg op het introduceren van het merk Delibugs en BugsforPets, het opzetten van InsectPoint en het inrichten van een veilige productiefaciliteit zijn er een aantal innovaties in het vooruitzicht. Onlangs is een “Proof of Concept” project goedgekeurd in samenwerking met Startlife, in 2015 zullen we aantonen dat er voedselveilig insectenmeel geproduceerd kan worden met een nieuw droogsysteem i.p.v. vriesdrogen.

Om aan de toekomstige groeiende vraag te kunnen voldoen en substantiële schaalgrootte te waarborgen is er een concept uitgewerkt waarbij ondernemers in Nederland en daarbuiten worden aangespoord om insecten te gaan kweken voor menselijke consumptie. Insect Europe BV streeft ernaar om regionaal de ketens te sluiten en duurzaam gebruik te maken van reststromen binnen een bepaalde straal rond deze bedrijven. Door kennis en ervaring te delen via een franchiseformule waarbij Insect Europe BV als overkoepelende franchisegever verbindingen legt. Zaken als kwaliteitscontrole, vergunningen, keurmerken en juridische zaken kunnen dan centraal geregeld worden. Dit concept levert een verdienmodel op waarbij participatie, commissies, service fee, contributies etc. worden betaald in ruil voor o.a. ondersteuning, training en gegarandeerde afzet.

Door te specialiseren  op food is een duidelijk profiel ontstaan, dit uit zich door heel gerichte verzoeken vanuit de hele wereld. Door enkel te richten op de productie van insectenmeel voor de voedingsindustrie is het simpel en overzichtelijk. We leveren aan allerlei nieuwe bedrijven die insecten gebruiken in hun producten.  Delibugs is vervolgens als outlet bij uitstek geschikt om al deze producten te verkopen.

Hoe is het product schaalbaar?

Er is op dit moment een relatief kleine kweek voor menselijke consumptie opgestart, we hebben het proces onder controle en kunnen gaan opschalen. Door het  automatiseren van repeterende handelingen kunnen we efficiënter en kostenbesparend werken. In alle processen zijn dierwelzijn en voedselveiligheid leidend voor de te nemen beslissingen. Op de locatie waar we zijn gevestigd is voldoende ruimte om nog jaren uit te breiden.

Voor welke doelgroepen?

We formuleren de volgende doelgroepen:

Primair:


 • Voedingsindustrie (insectenmeel)

 • Voedingssupplementen (dieet- en sportindustrie)

 • Petfoodwinkels (BugsforPets; rechtstreekse benadering individuele winkels en ketens)

Internationaal is er namelijk veel aandacht voor insectenmeel als grondstof voor de voedingsindustrie, petfood en sport(shakes).

Secundair:


 • B2C (consumenten webwinkel Delibugs)

 • Supermarkten

 • B2B (resellers, restaurants, winkels)

Insect Europe BV gaat zelf “insectenmeel” produceren vanuit haar eigen kweek en toevoer van collega-kwekerijen. Deze bewerking hoeft niet bij iedere kwekerij gedaan te worden.

Hoeveel vervangende producten zijn er?

Wij zien onze producten als een vervangend product voor vlees en vis, kortom een alternatieve eiwitbron. Alle grondstoffen dit gebruikt en ontdekt worden en dit zelfde doel hebben kunnen insecten ook weer vervangen. Denk hierbij ook aan algen, zeewier en soja. Insecten zullen een belangrijke rol spelen in de zoektocht naar alternatieve eiwitbronnen.

Wat zijn de belangrijkste drie concurrenten en waarom?

In de huidige fase kunnen we nog niet echt spreken van concurrenten, wij juichen ieder initiatief toe welke bijdraagt aan de acceptatie van insecten als voedsel. Zodra we in Europa eetbare insecten op het menu gaan zetten, zullen de kwekers alle zeilen bij moeten zetten om aan de vraag te voldoen. We werken graag samen met iedereen die eetbare insecten promoot, zoals Kreca, Protix of Buggrub.

Hoe groot is de totale markt?

Laten we het hier over marktpotentie hebben, in plaats van omvang. Naast het hele insect als delicatesse, focussen we ons op halffabricaten voor de voedingsindustrie. De volumes worden geschat op enige miljoenen ton zodra insecten als dierlijk eiwit geaccepteerd zal worden.

Hoeveel klanten kennen het product al?

Vanaf 2011 hebben ruim drieduizend klanten één of meerdere producten gekocht via de webwinkel, tijdens de beurzen en evenementen hebben duizenden mensen reeds kennis gemaakt met onze producten. Er is het afgelopen jaar heel veel nieuws rond eetbare insecten, ware het alleen al omdat we daar zelf ook aan bijdragen, velen hebben er van gehoord.

Hoeveel klanten zullen er in het komende jaar worden aangetrokken?

Naast het uitbreiden van het online klantenbestand in Europa die producten kopen in de webwinkel, is de ons doel om landelijke dekking te krijgen in offline verkooppunten. De eerste supermarkten zijn reeds begonnen met de verkoop van onze producten, we verwachten dat dit gestaag zal groeien.

Marketing & Sales

Welke acties zijn er al geweest en wat leverde dat op?

Onze promotie activiteiten en lobby bij bedrijven, restaurants en detailhandel hebben ertoe geleid dat we inmiddels in supermarkten te koop zijn. Daarnaast staan we op grote evenementen, beurzen en worden we uitgenodigd op tv. Gemiddeld trekken we 500 bezoekers per dag op onze websites.

Welke acties zijn wenselijk nodig?

We zullen niet stoppen met het promoten van eetbare insecten, er is nog veel werk te doen op dat gebied. Tevens zullen we ons nog meer richten op het aantrekkelijker aanbieden van de insecten, meer culinaire uitdaging.

Welke mediakanalen zijn hier voor nodig?

Wij doen ons best om de sociale media te gebruiken voor onze promotie, Facebook en Twitter zijn daar prima kanalen voor. Daarnaast proberen we veel “gratis” publiciteit te genereren door steeds te melden welke stappen en vooruitgang wij boeken.

Voor welke doelgroepen wordt welk kanaal gebruikt?

De belangrijkste opgave is het kweken van de vraag in de markt, onze belangrijkste taak is dan ook de publieke opinie positief te stemmen. De rest volgt dan vanzelf, als consumenten onze producten willen hebben en bijvoorbeeld supermarkten de schappen gaan vullen met eetbare insecten.

Wanneer worden deze kanalen ingezet en met welk doel?

Social media is een dagelijkse aangelegenheid, we hebben een grote schare trouwe volgers waardoor het bereik van marketingactiviteiten groot is. De conversie in de webwinkel groeit snel, zeker nu we meer talen gaan gebruiken.

Welke partners zijn er al of is het bedrijf mee in gesprek?

We zijn met kwekers, handelaren, overheden en onderwijsinstanties in gesprek. Samenwerking met Wageningen UR, InsectPoint, Act to Protect en MindHunter zijn voorbeelden van reeds vruchtbare projecten.

Finance

Wat is de voorspelde toename van de waarde van het bedrijf tijdens het eerste jaar?

Door de nieuwste ontwikkelingen zal de waardestijging het eerste jaar snel toenemen. In het eerste jaar wordt vooral geïnvesteerd in de uitbouw van de onderneming en optimalisatie van de processen. Vanaf het tweede jaar wordt een positief resultaat verwacht. In het derde jaar willen we graag dividend gaan betalen aan onze aandeelhouders. Zodra we winst maken zullen we trachten 5% uit te keren.

Hoeveel producten zijn er al verkocht en hoeveel klanten zijn hiermee geholpen?

In 2011 is begonnen met een webwinkel in insecten. Deze is in de loop van de jaren uitgebreid en vooral in 2014 is de groei sterk toegenomen mede dankzij de internationalisering van de website is de conversie sterk gestegen.

Wat is er al geïnvesteerd in het bedrijf?

De huidige locatie is betrokken medio 2013. Voorjaar 2014 is reeds geïnvesteerd in een tweetal kweekruimten en een kantoor. Hiermee is een bedrag van € 70.000 gemoeid. Verder is er ruim € 120.000 geïnvesteerd in R&D en marktontwikkeling.

Wat is de totale kapitaalbehoefte en hoeveel wordt hiervan via crowdfunding opgehaald?

De totale investeringsbehoefte van het project is € 860 000. De benodigde investeringen wordt in twee trances uitgevoerd. De bedoeling is dat met deze crowdfundig € 100.000 wordt opgehaald, tevens komt er een nieuwe investeerder aan boord. Het resterende deel van wordt in meerdere tranches uitgezet de komende jaren.

Hoeveel omzet is er al gedraaid en wat zijn de verwachtingen​​?

Op dit moment wordt de belangrijkste omzet behaald door het verhandelen (inkopen en verkopen)  van insecten aan Horeca, supermarkten en Consumenten via de webwinkel Delibugs. In 2014 wordt daarmee een omzet behaald van +/- € 60.000,-.

In de komende jaren richten wij ons op het verkopen van zelf geproduceerd insectenmeel en insecten aan de voedingsindustrie en het verkopen van insecten aan de dierenspeciaalzaken.

Aan een petfood-groothandel mogen we al voor € 70.000 per jaar aan levende insecten leveren met een winstmarge van 30%. Daarnaast verwachten we in 2015 €100.000 aan gedroogde en vermalen insecten te verkopen, met een winstbijdrage van € 48.000. De omzet van de webwinkel Delibugs zal naar verwachting groeien tot een omzet van € 130.000 met een winstbijdrage van € 40.000. Op langere termijn zal extra omzet gegeneerd worden door de franchise-activiteiten.


“De tijd is rijp om deze kansrijke eiwitbron naar een breed geaccepteerde voedselbron te transformeren. Insect Europe BV wil haar positie versterken en uitbouwen naar wellicht marktleiderschap in Europa”.