Idea-equity-label
Equity
This is an equity investment opportunity. Through equity crowdfunding you can invest in a start-up or small business and profit from growth in the value of the business.
Billboard_bergensblonde1.01 Play
D3 Capital B.V. team 2
D3 Capital B.V. Rotterdam, NL

No longer in business - Groei bio Kaasmerk/kaasfabriek

Groeikapitaal Bergens Blonde, Hollandse brie. Vraag is groter dan huidige capaciteit. Investeer in 90% energiebesparing en groei. Op naar export!

$52,422 INVESTED
100%
$52,398
Minimum target amount
25%
Equity
No longer in business - Groei bio Kaasmerk/kaasfabriek
INNER CIRCLE


Summary business plan in English availlable! Any questions? Ask them in the Q&A.Aandeelhouder worden van een unieke kaasmakerij:
 • Investeer in groei van een bestaand product en tegelijkertijd in energiebesparende apparatuur (tot 90% minder stroom en schoon water gebruik).


 • De plek van de kaasmakerij biedt een prachtige netwerkomgeving voor aandeelhouders en liefhebbers van lekker eten en drinken. Dat gaan we zeker organiseren.


 • Deelname in groei van een mooi en duurzaam bedrijf met bewezen product


 • Waardestijging aandeel door waardestijging onderneming (verwachting 50-100% na eerste jaar)


 • Betaling dividend (in geld of in kaas)


 • Alle Investeerders die 100 euro of meer investeren krijgen een gratis Koeboek (winkelwaarde 24,95).


 • Mogelijkheid om kaasmakerij te bezoeken


 • Korting bij restaurants die Bergens Blonde op de kaart hebben staan (vraag voorwaarden).


Doelstelling van investering is groei. Zodra voldoende schaalgrootte is bereikt zoeken we samenwerking met andere partijen. Het credo daarbij is om samen te werken vanuit een sterke/gelijkwaardige positie.


Een smakelijke investering

 De lekkerste witflorakaas (brie/camembert) uit Nederland heet Bergens BlondeWe hebben 45.000 euro nodig voor de groei van de kaasmakerij waar de biologische Bergens Blonde wordt gemaakt. De ruimte is er, groeimogelijkheden en klanten zijn er, momenteel is er onvoldoende productiecapaciteit. Met de investering groeit de productiecapaciteit van 50 kilo naar 500-1000 kilo per week. Een reele omzetpotentie voor komend jaar (klanten die belangstelling hebben) is 215.000 euro. In de jaren daarna streven we naar omzetverdubbelling. Na 3-5 jaar willen we 80.000 tot 100.000 kilo kaas per jaar maken (dat is een kleine/medium kaasfabriek).  


Bergens Blonde is een Nederlands merk, het is een biologische witflorakaas, een streekproduct met ambitie. Vanaf september 2012 openen we een nieuwe kaasmakerij, de capaciteit qua ruimte en koeling wordt daarmee verveelvoudigd. Momenteel wordt 50 kilo per week gemaakt en verkocht. Het streven is om in 2013 minimaal 200 kilo per week te produceren, De winst zal dan 25.000 bedragen. In 2014 willen we minimaal 1000 kilo per week produceren, de geschatte winst is in dat geval 200.000 euro. De verkoop vindt eerste plaats in Nederland, geleidelijk beginnen we ook met export. Bergens Blonde moet daarmee een sterk Hollands merk worden.De investering is bedloeld voor machines en apparatuur om de productie te kunnen verhogen. De capaciteit wordt verhoogd en er wordt tot 90% op water en energie bespaard! De groei van de waarde van het bedrijf bestaat uit de waarde van het merk en de hogere omzetten. De winst in het eerste jaar zal deels worden gebruikt voor marketing en productverbetering. De waarde voor aandeelhouders bestaat uit waardeverhoging van hun aandelen.De huidige klanten zijn (sterren)restaurants, biologische winkels, Landwinkels en delicatessenzaken. De huidige productie is net hoog genoeg om aan de huidige vraag te voldoen. Daarnaast is er belangstelling van enkele groothandels om de kaas in het assortiment op te nemen.De huidige klanten vormen een afspiegeling van de toekomstige klanten. Momenteel leveren we alle kaas die we kunnen maken aan een beperkt aantal klanten. Het aantal restaurants, groothandels en biologische winkels biedt voorlopig ruimte voor groei. Bergerkaas streeft naar organische groei. Zodra de tijd rijp is, is export ook mogelijk.Nadat de productiecapaciteit is verhoogd gaan we actief de ca 200 horecagroothandels en zuivelgroothandels benaderen. Daarbij zal deels gestreefd worden naar vaste levercontracten en deels 'losse' verkoop (60/40%).

 


Huidige klanten:

• Particulieren, kaasliefhebbers

• Andere klanten zijn restaurants die streekproducten op de kaart willen hebben. Inmiddels zijn er ongeveer twaalf restaurants die Bergens Blonde op de een of andere manier op het menu hebben staat (waaronder twee sterrenrestaurants).

• De Landmarkt is een keten van landwinkels, Bergens Blonde past goed in dat concept, de Landmarkt is daarom een goede vaste klant.

• De exclusieve groothandel Lindenhoff neemt ook regelmatig kaas af.Concurrenten

De voornaamste concurrenten zijn makers van Nederlandse speciaalkazen, dat zijn momenteel voornamelijk geitenkazen. Ook Bastiaansen heeft een witflorakaas op de markt, dit is echter geen specifiek merk. Daarnaast is kaas uit Frankrijk natuurlijk een alternatief, de prijsstelling van de dure Franse kaas is hoger dan Bergens Blonde. De goedkoopste Franse fabriekskazen zijn echter erg concurrerend geprijsd. De markt

Duurzaamheid, biologisch zijn kernwoorden die ook in crisistijd nog waarde hebben. Klanten die Bergens Blonde kopen doen dit omdat ze de kaas lekker vinden, maar ook omdat het streekkaas is (geldt voornamelijk voor restaurants) en omdat het biologisch is.

 


Bergens Blonde, de zachte kaas uit Noord Holland

Bergens Blonde is een heerlijke witte kaas uit Noord Holland. Zacht van smaak en zowel jong als rijp erg lekker. Kenners vinden Bergens Blonde lekker, het is een witschimmelkaas met een eigen karakter. U kunt de kaas proeven in de betere restaurants in de regio of natuurlijk kopen bij een van onze verkooppunten. De melk en alle andere ingredienten van Bergens Blonde zijn 100% biologisch. De kaas wordt veel gebruikt bij vegetarische gerechten of op brood.Bergens Blonde is er in verschillende rijpingen:
 • Jong 2 – 4 weken: lekker om te bakken (zie recepten) of op een broodje.


 • Rijp 4-6 weken: zacht romig, op toast of uit het vuistje.


 • Heel rijp 6-10 weken: kaas is zacht en smaakt naar paddestoelen, voor de echte liefhebber. Kaas in deze rijping is beperkt leverbaar. (Omdat de kaas voor die tijd meestel is opgegeten.)

Witte kaas wordt over de hele wereld gemaakt. Frankrijk staat bekend om zijn brie en camembert maar ook in Duitsland, Amerika en zelfs Australië en Nieuw Zeeland worden witschimmelkazen gemaakt. Ook kaasland Nederland heeft nu zijn witte kaas, het is de streekkaas Bergens Blonde.


Investeringsbergoting

Immateriële vaste activa (goodwill) 

Bouwkundige voorzieningen            €              2.000,00

Machines                                         €            25.000,00

Installaties                                       €              8.000,00

Inventaris                                        €              1.500,00

Gereedschap                                  €              2.000,00

Computerapparatuur 

Transportmiddelen 

Overige                                           €              5.000,00

                                                       €            43.500,00

Totaal Vaste Activa                       €            43.500,00

 


Samenvatting voorzichtige prognose: (zie plan bij media)
jaar: 2013 2014 2015
Omzet: 114.000 234.500 529.615
kosten 29.953 67.078 106.953
loonkosten 20.000 38.000 55.000
resultaat 29.000 130.000 203.000

(in jaar 1 lage loonkosten door inbreng tijd in natura), daarna gebruikelijk loon BV. Overige loonkosten, zie sheet, marketing en beheerskosten)