Idea-equity-label
Equity
This is an equity investment opportunity. Through equity crowdfunding you can invest in a start-up or small business and profit from growth in the value of the business.
Billboard_logo_uit_je_eigen_stad1.01 Play
Medium_thumb_186084_100000137004227_4431192_q
Maureen van Doorn team 5
Maureen van Doorn Rotterdam, NL

No longer in business Investeringscoöperatie geliquideerd - UIT JE EIGEN STAD

Rotterdam heeft een Europees primeur met het stadslandbouwbedrijf. Een bruisende plek waar eten geproduceerd wordt en je kunt genieten van lokaal, duurzaam eten

$75,920 INVESTED
100%
$75,687
Minimum target amount
7%
Equity
Small_thumb_186084_100000137004227_4431192_q No longer in business Investeringscoöperatie geliquideerd - UIT JE EIGEN STAD
INNER CIRCLE


Eten wat de stad schaft (check filmpje UIT JE EIGEN STAD 8 uur journaal op volgende site: http://nos.nl/artikel/349275-stadslandbouw-groeit-door-crisis.html Boodschappen doen terwijl de boer net binnenloopt met verse spinazie, aardbeien en vis. Verbouwd op een steenworp afstand van je eigen huis. Dit wordt straks werkelijkheid met het eerste stadslandbouwbedrijf van Uit je eigen stad bij het Marconiplein in Rotterdam. Hiermee heeft Rotterdam de primeur in Europa. De opbrengsten van het land; groente, fruit, eieren, kip en vis zijn te koop in de eigen winkel of als maaltijd te bestellen in het restaurant. Wat we niet zelf verbouwen, komt van boerderijen net buiten Rotterdam. En met onze oogstfeesten, markten, workshops en kinderactiviteiten is er altijd wat te beleven. We nodigen je van harte uit om vanaf deze zomer te eten wat Rotterdam schaft; lokaal, gezond en vooral heel erg lekker.De eerste locatie is 2 hectare van het voormalige rangeerterrein van de fruithaven van Rotterdam. Op dit moment lopen de gesprekken voor een tweede locatie op Katendrecht. Eind 2013 wil Uit je eigen stad 10 hectare in Rotterdam hebben. Onze ambitie is om in 2018 in 5 grote steden locaties te hebben. Door op 'desolate' gebieden in de stad te gaan zitten, brengt Uit je eigen stad een transformatie op gang: verpauperde gebieden, worden bruisende plekken waar mensen kunnen genieten van eten.


Steeds minder mensen werken in de voedselproductie en de voedselketen verwordt meer en meer tot industrie. Ver weg van de mens en met enkele zeer grote concerns die voor een groot deel bepalen wat we eten. Alternatieve productiemethodes winnen terrein. Wereldwijd is er een enorme beweging van het platteland naar de stad. De verwachting is dat in 2030 75% van de mensheid in steden woont. Om de wereldbevolking te kunnen (blijven) voeden zijn drastische systeemwijzigingen noodzakelijk.

Bij steeds meer consumenten gaat er iets wringen. Berichten over te veel antibiotica in het vlees, leeggeviste zeeën, kippen die door hun poten zakken omdat ze in 6 weken naar de slacht moeten, groente die van ver geïmporteerd wordt en nergens naar smaakt. Al deze berichten voeden de gedachte dat er iets niet in de haak is.UIT JE EIGEN STAD heeft begin dit jaar meegedaan aan het stadsinitiatief. Alle Rotterdammers konden hun stem uitbrengen op 1 van de 5 geselecteerde initiatieven (ruim 100 initiatieven zijn ingediend). Met 11.800 stemmen (30%) is UIT JE EIGEN STAD op de 2e plaats geëindigd. Deelname heeft een groot draagvlak voor stadslandbouw inzichtelijk gemaakt en veel publiciteit opgeleverd. Er is met horeca- en retailpartijen gesproken over afname van de producten van UIT JE EIGEN STAD. Meer dan 15 bedrijven hebben aangegeven hierin geïnteresseerd te zijn.Ruim 300 mensen hebben via de website aangegeven om voor EUR 100 of EUR 250 in onze producten te willen 'voor investeren'. Hiermee lijkt een substantieel deel van de oogst al verkocht voor het geproduceerd is.Vanaf medio mei worden de activiteiten gefaseerd opgebouwd. Tot de officiële opening in september zullen alle activiteiten als 'sneak preview' worden aangekondigd.UIT JE EIGEN STAD creëert bruisende plekken in de stad. Activiteiten op locatie: dag- en avondhoreca, evenementen en workshops, vergaderen en verhuur, retail food en non food. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de verschillende componenten in elkaar overlopen.Social media worden actief ingezet. Inmiddels hebben we ruim 1.500 volgers op Facebook en 1470 op Twitter.


Uit je eigen stad wil de productie van eten weer verbinden met de stadsbewoner. Dit doet zij in de eerste plaats door een beleving voor de stadsbewoner te maken door plekken te creëren waar mensen weer kunnen ervaren hoe eten wordt geproduceerd, waar mensen zelf kunnen leren hoe ze met eten aan de slag kunnen en waar mensen kunnen genieten van dat eten. Praktisch houdt dit het volgende in:1. Uit je eigen stad teelt op locatie een grote diversiteit aan groente en klein fruit. Daarnaast wordt tilapia en meerval geproduceerd en kip (vlees) en ei.2. Retail: een uitgebreid assortiment van vers eten van eigen land en van boerderijen uit de omgeving van Rotterdam. Dit varieert van groente en fruit tot rundvlees, lam en vis. 3. Het restaurant op locatie biedt in de loods plek voor 80 couverts. Daarnaast is er in de kas ruimte om indien nodig plek voor 160 couverts en het terras bestaat uit 600 m2. Het restaurant heeft de uitstraling van echt eten. Er wordt in een houtoven gekookt. Hele kip wordt geserveerd. 4. workshops en evenementen. Uit je eigen stad biedt het gehele jaar door workshops en evenementen aan. Dit varieert van een workshop 'hoe zet ik mijn moestuin op' tot een lammerfestival of oogstfeest. 5. 'doe-het-zelf'. Uit je eigen stad verkoopt een 'stads assortiment' aan producten om zelf aan de slag te gaan. Dit varieert van pootgoed tot een hangende tuin. 6. vergaderlocaties. Uit je eigen stad heeft ruimtes om te kunnen vergaderen. 


(zie businessplan onder kopje media voor uitgebreide informatie)investeren via Symbid:

-Onder het kopje FAQ op deze site staat veel informatie over hoe investeren via dit platform werkt.

-Over het investeringsbedrag wordt 3% kosten (incl. BTW) in rekening gebracht, daarnaast wordt er EUR 0,49 aan transactiekosten verrekend.

-Als het doelbedrag niet wordt gehaald, bestaat (vanaf medio mei) de mogelijkheid om het geld (na aftrek kosten) terug te storten op uw bankrekening.

De totale investeringen in de eerste locatie bedragen 1,1 miljoen euro. Hiervan is EUR 635.000,- door Havensteder geïnvesteerd in de bouw van de kas, de grondwerkzaamheden en gedeeltelijke verbouwing van de loods. We betalen dit bedrag als huur in ruim 10 jaar terug.Voor de resterende EUR 450.000 zijn we in gesprek met Rabobank en stichting DOEN en zetten we de crowd funding via Symbid in. Van dit bedrag worden o.a. productiemiddelen aangeschaft en het restaurant en winkelgedeelte ingericht.Als bijlage is het businessplan met begroting en investeringsoverzicht toegevoegd.De 3 initiatiefnemers van UIT JE EIGEN STAD hebben gezamenlijk EUR 40.000,- als achtergestelde lening ingebracht. Daarnaast is de afgelopen jaren, in tijd, een veelvoud van dit bedrag in het project geïnvesteerd. Initiatiefnemers zijn fulltime 2 jaar met de opstart bezig zonder andere inkomsten.

 * Bij inleg van EUR 260, - EUR 999,- ontvangt u een kadobon ter waarde van EUR 25,-, te besteden in onze winkel of restaurant* Bij inleg van EUR 1000,-  EUR 4999,- krijgt u een diner voor 2* Bij (zakelijke) investeringen EUR 5.000,- tot 9999,- een diner voor 2 en naam en logo op een bord* Bij investeringen boven de EUR 10.000 wordt in overleg een 'premie op maat' bedacht